1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. kip op z'n italiaans

kip op z'n italiaans

Door: jackson

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-04-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen ~ 4 sjalotten - 1 bol verse knoflook - 1 braadkip - peper van de molen - zout - 2 takjes rozemarijn - bosje citroentijm - 6 eetlepels olijfolie - 20 cl bouillon - 150 g zwarte olijven - 600 g tomaten - 4 eetlepels aceto balsamico -peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De aardappelen schillen, wassen en in water leggen. De sjalotten en de knoflook pellen. De kip van binnen en van buiten kruiden met peper en zout en binnenin een takje rozemarijn en citroentijm steken. De poten met keukengaren vastbinden. Sjalotten en teentjes knoflook 2 minuten stoven in 4 eetlepels olijfolie in een brede braadpan. De kip met de borst naar boven erin leggen, inkwasten met de rest van olijfolie en de bouillon er rond gieten. De braadpan in de op 180? C voorverwarmde oven zetten en de kip een klein uurtje braden. Na een kwartier de aardappelen en de olijven toevoegen en de braadjus over de kip scheppen.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jackson
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top