1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zuurkool
  6. Goulash Met Zuurkool Uit De Romertopf

Goulash Met Zuurkool Uit De Romertopf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-04-2000

Ingrediënten 4 personen


Rundvlees, in blokjes (250 gram)
Varkensvlees, in blokjes (250 gram)
Olijfolie (2 el.)
Ui, biologische, gesneden (4 st.)
Paprikapoeder (2 el.)
Runderbouillonblokje (0.4 liter)
Zuurkool, biologische (500 gram)
Room, zure (0.15 liter)
Peper
Zout


Verder heb je nodig


Een romertopf, Let op: plaats een Romertopf nooit in een hete oven!
Een wok of pan met anti-aanbaklaag.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de Romertopf de nacht ervoor in het water.

Bereidingswijze

Verhit olijfolie in een pan en bak de uien goudgeel. Voeg de vleesblokjes, gekruid met peper, zout en paprikapoeder toe. Goed roerbakken. Schep alles in de Romertopf en schenk de bouillon erbij. Schep de zuurkool op het mengsel. Zet het deksel erop en plaats alles in een koude oven.
Laat de temperatuur oplopen tot 200 graden en gaar alles in ongeveer 2 uur klaar. Giet op het laatst de zure room er overheen. Een heel apart goulashgerecht!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top