Egg And Bacon Tart

  • Engels, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-04-2000

lekker lunch of brunch gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Korstdeeg: 175 gr bloem, 85 gr boter, 2 el water.
Vulling: 5 eieren, 4 plakjes bacon, 1 prei, 25 gr boter, 25 gr bloem, 300 ml melk, 2 el mosterd, 50 gr geraspte cheddarkaas.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blinde vulling en bakpapier.
Ingevette quichevorm.
Voorverwarmde oven van ca 200 gr.

Voorbereiding

Meng de ingredienten voor het korstdeeg snel doorelkaar en kneed tot een soepel deeg. Verpak in folie en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak, tot een cirkel van ca 28 cm doorsnee. Leg het deeg in de quiche vorm en druk het aan. verwijder het overtollige deeg. Laat het geheel weer 15 min rusten in de koelkast. Leg bakpapier op het deeg en een blinde vulling (bv droge bruine bonen of speciale blind bakvulling). Bak ca 15 min, verwijder het papier met de blinde vulling en bak nogmaal 5 min.
Kook intussen 2 eieren in 8 min bijna hard. Laat ze schrikken, pel ze en hak ze fijn. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen. Bak de bacon in een droge koekepan, samen met de prei ca 3 min tot de bacon knapperig is.
Doe de boter, bloem en melk in een kleine pan en breng langzaam al roerende aan de kook, tot het begint te binden. Laat het ca 2 min zachtjes borrelen. Roer de mosterd erdoor. Verdeel het bacon-preimengsel met de gesneden eieren over het deeg. Klop de rest van de eieren door de saus en breng op smaak met peper en zout. giet dit mengsel over de bacon-prei-eivulling. en strooi de geraspte kaas erover. Bak ongeveer 40 min. tot goudbruin en mooi gerezen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten