1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gehaktstaaf

Gehaktstaaf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-04-2000

Ingrediënten


2 plakken witbrood in de lengte van een casinobrood gesneden.800gr gehakt,2 gepelde en fijngehakte uien.5 eetlepels fijngehakte augurken,5 eetlepels fijngehakte zilveruitjes,3 eetlepels uitgelekte kappertjes,1 ei,2 dl. slagroom anderhalve dl water, peper,zout,50 gr kruidenboter, 3 tomaten.


Verder heb je nodig


Grill.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Om te bestrijken,
1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels gesmolten boter ,1 eetlepel tomatemketchup, een halve eetlepel worcestersaus.

Bereidingswijze

Rooster de lange plakken brood onder de grill lichtbruin.Vermeng het gehakt met ui,augurk,zilveruitjes en kappertjes.Werk het ei,de room,en het water erdoor en breng op smaak met peper en zout.Verdeel het gehakt over de broodplakken en wel zo dat het brood geheel bedekt is.Maak een geultje in de lengte van iedere gehaktstaaf. Ontvel de tomaten,verwijder de zaadjes en hak ze fijn. Verdeel de tomaten over de geultjes en leg hier en daar klontjes van de kruidenboter.Vermeng sojasaus met gesmolten boter,tomatenketchup en worcestersaus.Verwarm de oven voor op 200 graden of gasstand 4.Bak de staven op een ingevet bakblik in ongeveer 20 min.gaar en bruin. Snijd iedere staaf in vier stukken.

Serveertip

Geef bij dit gerecht,dat ook heel goed voor gasten is,een heerlijk glas bier of een glas rode wijn,bijvoorbeeld,Cotes du Ventoux.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top