1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Bloedworst Op Normandische Wijze

Bloedworst Op Normandische Wijze

Door: emmie_m_a

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-04-2000

Ingrediënten 4 personen


- 6-8 kleine goudreinetten
- 90 gr. roomboter
- kaneel
- peper
- 600 gr. kleine bloedworstjes of plakken
bloedworst
- 2 eetlepels bloem
- zout


Verder heb je nodig


Groenteplank, dunschiller, appelboor, 1 vleespan, 1 grote koekepan, pannekoeksmes, voorverwarmde schotel


Voor dit gerecht uit de Franse keuken worden bij voorkeur kleine zogenaamde zwarte bloedworstjes gebruikt, maar met plakken van deze worst smaakt het even lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Was de appels en droog ze. Boor het klokhuis eruit en snijd de appels in partjes
2. Bak in 40 gr van de boter de appelpartjes op een niet te hoge warmtebron. Schep ze zo nu en dan om. Bestrooi ze met kaneel en peper en draai de warmtebron laag.
3. Verhit in een andere pan de rest van de boter. Prik hier en daar in het velltje van de worstjes of snijd het vel van de plakken worst hier en daar in. Wentel de worstjes of plakken door bloem en bak ze aan alle kanten bruin. Doe de bloedworst bij de partjes appel.
4. Giet wat kokend water in de koekepan en roer alle aanbaksels los. Giet de jus bij de bloedworst en de partjes appel. Laat het geheel nog even op een laaggedraaide warmtebron staan.
5. Doe de worst en partjes appel in een voorverwarmde schaal en serveer het gerecht onmiddelijk.

Serveertip

Tip:
Gebruik voor de Nederlandse versie van dit gerecht zoete appeltjes.
Serveer bij bloedworst met appeltjes bij voorkeur aardappelpuree en rode kool



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmie_m_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top