Bretonse vispastei

  • Frans, Buffet
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-04-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
12 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid,

50 g boter of margarine,

50 g bloem,

visbouillon (van tablet,)

2 dl slagroom,

zout, peper,

500 g grof gesneden groenten, (venkel, peultjes, wortel,
courgette, broccoliroosjes)

500 g kabeljauwfilet, in kleine blokjes,

500 gr gekookte mosselen,

250 g grote roze garnalen,

3 el grofgesneden bieslook,

? el grofgesneden dille,

2 el fijngesneden peterselie,

2/3 tl citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden. 10 plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot grote ovale deeglap van ? 3 mm dik. Deeglap op bakplaat leggen, helft van deeg over bakplaat laten hangen. Helft van deegbodem op bakplaat met vork regelmatig inprikken.
Boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 min. laten bakken. Bouillon en slagroom erdoor roeren tot gladde saus. Saus op zacht vuur ? 10 min. laten koken.

Groenten in ruim water met zout iets voorkoken. (venkel en wortel ? 3 min., peultjes, courgette en broccoli 2 min.).

Kabeljauw, mosselen, garnalen, groenten, bieslook, dille en peterselie door saus roeren. Visragout met zout, peper en citroensap op smaak brengen en iets laten afkoelen. Ragout over helft van deeg verdelen, deegranden met water bevochtigen en overhangend deeg over vulling klappen. Deegranden goed op elkaar drukken.

Uit 2 plakjes deeg kleine visjes snijden en visjes met water op pastei plakken. Pastei in midden van oven ? 30 min. bakken tot deeg lichtbruin en krokant is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten