1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gepofte Aardappelen

Gepofte Aardappelen

Door: boester

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-04-2000

Ingrediënten 2 personen


* 4 grote aardappelen* oregano* kruidenboter


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie


Deze aardappelen worden in aluminiumfolie bereid.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aardappelen schoonboenen, pitten en 15 minuten in schil koken.

Bereidingswijze

Elke aardappel in een ingeboterde (kruidenboter) en met een snufje oregano bestrooien in aluminiumfolie wikkelen. De ingepakte aardappelen op een rooster (220C) gaar laten worden (25-30 minuten afhankelijk van de grootte). Het folie van de gare aardappelen aan een zijde openmaken. Kruislings in de schil een diepe insnijding maken en de vier punten van de schil terugdrukken, zodat het kruim iets los komt. De aardappelen in de folie opdoen. Elke aardappel geven met een klontje boter.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van boester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top