1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw Met Limoen En Gebakken Venkel

Kabeljauw Met Limoen En Gebakken Venkel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-04-2000

Ingrediënten 1 personen


50 gram basmatirijst - 1 limoen - 2 eetlepels olijfolie mild - 2 takjes peterselie - ca. 150 gram kabeljauwfilet - zout - versgemalen zwarte peper - 1 bakje venkel rauwkost (125 gram).



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Limoem goed wassen en schilletjes van limoen trekken. 1/2 Limoen uitpersen en mengen met olie. Peterselie fijnhakken. Kabeljauw bestrooien met zout en peper. In een koekenpan helft van de limoenolie verhitten. Vis aan beide zijden in ca. 4 minutten lichtbruin bakken. Uit de pan nemen en warmhouden onder aluminumfolie. Rest van de limoenolie verhitten en venkel al omscheppend in ca. 3 minuten lichtbruinbakken. Peterselie toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Op helft van bord bedje van venkel maken. Rijst ernaast scheppen. Kabeljauw op venkel en rijst leggen en bestrooien met limoenschilletjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldkeuken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldkeuken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top