Gepureerde Wortelsoep Met Garnalen

  • Duits, Soep
  • 30-60 min.

Paasmenu voor vier.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
750 gr wortelen, 1 appel, 1 ui, 2 el olie, 1 l groentenbouillon, zout, peper, 150 gr slagroom, 8 garnalen (met schaal, zonder kop) , 1/2 bosje dille.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Wortelen schrappen, wassen. Appel schillen, klokhuis verwijderen. Wortel en appel fijnsnijden. Ui pellen en fijnhakken. Alles in hete olie aanzetten. Bouillon toevoegen en ca. 20 min. garen.
Met zout en peper kruiden en met de staafmixer pureren. Evt nogmaals op smaak brengen. Room half stijf kloppen. Garnalen afspoelen met koud water en droogdeppen. 1 el olie verhitten en de garnalen er 3-4 minuten in bakken. Dille wassen - droogmaken en fijnhakken. Soep over 4 borden verdelen, een schep room eraan toevoegen, 2 garnalen eropleggen en een beetje dille eroverstrooien.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kerst_pasen_3 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten