1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Nasi Goreng

Nasi Goreng

Door: emmie_m_a

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-04-2000

Ingrediënten 4 personen


- 400 gr. droogkokende rijst
- zout
- 1 zakje gedroogde nasi gorengkruiden
(boemboe nasi goreng) van 50 gr.
- 5 eetlepels olie
- 2 grote gesnipperde uien
- 1-3 uitgeperste teentjes knoflook
- 1 dunne prei
- 250 gr. gaar varkens-of kippevless
- 250 gr. geschaafde witte of Chinese kool
- 1-2 theelepels sambal oelek
- 2-3 eieren
- ketjap benteng asin
- 100-150 gr. gepelde garnalen
- 100-150 gr. tauge
- 100-150 gr. ham
- 1-2 gepelde, in plakjes gesneden tomaten.


Verder heb je nodig


Grote zeef, rijstpan, kleine kom, wadjan of grote vlees/braadpan, vleesplank/groenteplank, mes, koekepan, kom, kleine garde, grote spaan of spatel, serveer-schaal.


Serveer bij deze, op Indische wijze gebakken rijst schaaltjes met seroendeng(mengsel van gebakken kokos, pinda's, kruiden en donkerbruine suiker) en wat tafelzuur zoals atjar tjampoer. Beide zijn kant-en klaar te koop

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Was eventueel de rijst. Breng 8 1/2 deciliter water met zout aan de kook en strooi de rijst erin. Breng het al roerend aan de kook. Laat de rijst op een laaggedraaide warmtebron gaar worden.
2. Wel de boemboe nasi goreng in 2 2 1/2 deciliter warm water
3. Verhit in de wadjan 4 eetlepels olie en fruit daarin de ui met de knoflook glazig.
4. Maak de prei schoon en snijd die in de lengte doormidden en was de prei zorgvuldig onder de koude kraan. Snijd de prei in stukjes en fruit ze ven met de ui mee.
5. Giet eventueel de boemboe nasi goreng af en fruit deze mee.
6. Snijd het vlees in stukjes en snijd de geschaafde kool wat kleiner. Doe het vlees, de kool en 1 theelepel sambal in de wadjan. Schep alles goed om.
7. Maak de gare rijst met een vork los en doe die in de wadjan en bak de rijst al omscheppende goudbruin.
8. Verhit 1 eetlepel olie in een koekepan en klop de eieren los met 1 eetlepel water en 1 druppeltje ketjap per ei en bak een platte omelet.
9. Spatel voorzichtig de garnalen en de tauge door de rijst en voeg naar smaak sambal en ketjap toe.
10. Snijd de omelet en de ham in reepjes en doe de nasi goreng over in een schaal. Garneer het geheel met reepjes omelet, reepjes ham en plakjes tomaat

Serveertip

Kook de rijst van tevoren en laat die koud worden. Gebruik in plaats van vlees en garnalen 400-500 gr. gehakt. Voeg wat gebakken en kleingesneden, kippelevertjes toe.
Garneer de nasi goreng met knappend gebakken ringen of stukjes ui.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmie_m_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top