1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Spaanse Rundvleeskebabs

Spaanse Rundvleeskebabs

  • Spaans, Lunch/Brunch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-04-2000

Ingrediënten


Nodig voor de kebabs:
12 sate stokjes
1 kg lendebiefstuk
3 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel peterselie gehakt
80 ml citroensap
1/2 theelepel zwarte peper

Paprikasaus:
2 theelepels paprikapoeder
1 mespuntje cayennepeper
1/2 theelepel zout
2 eetlepels rode wijnazijn
80 ml olijfolie



Spaanse tapas van biefstuk met paprikasaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de satestokjes een uur in water of totdat ze zinken, zodat ze tijdens het grillen niet zullen verbranden.
Snijd het vlees in stukjes van 3 cm. Verwijder eventueel het vet. Doe vlees knoflook, peterselie citroensap en peper in een kom. Dek af met huishoudfolie en laat het 2 uur in de koelkast marineren.

Voor de paprikasaus roert u de cayennepeper, paprikapoeder,zout en peper olie en azijn goed door elkaar.

Bereidingswijze

Verwarm de gril, rijg de stukjes vlees aan de satestokjes en leg deze ondere de gril.
Gril de kebabs 5 /6 minuten of wat langer tot het voor u gaar genoeg is.
Bestrijk ze met de paprikasaus en serveer heet

Serveertip

Serveer met schijfjes citroen,een groene salade en wat stokbrood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dejonge


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dejonge
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top