Spaanse Rundvleeskebabs

  • Spaans, Lunch/Brunch
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-04-2000

Spaanse tapas van biefstuk met paprikasaus

Deel dit recept

Ingrediënten
Nodig voor de kebabs:
12 sate stokjes
1 kg lendebiefstuk
3 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel peterselie gehakt
80 ml citroensap
1/2 theelepel zwarte peper

Paprikasaus:
2 theelepels paprikapoeder
1 mespuntje cayennepeper
1/2 theelepel zout
2 eetlepels rode wijnazijn
80 ml olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Leg de satestokjes een uur in water of totdat ze zinken, zodat ze tijdens het grillen niet zullen verbranden.
Snijd het vlees in stukjes van 3 cm. Verwijder eventueel het vet. Doe vlees knoflook, peterselie citroensap en peper in een kom. Dek af met huishoudfolie en laat het 2 uur in de koelkast marineren.

Voor de paprikasaus roert u de cayennepeper, paprikapoeder,zout en peper olie en azijn goed door elkaar.

Bereidingswijze

Verwarm de gril, rijg de stukjes vlees aan de satestokjes en leg deze ondere de gril.
Gril de kebabs 5 /6 minuten of wat langer tot het voor u gaar genoeg is.
Bestrijk ze met de paprikasaus en serveer heet

Serveertip

serveer met schijfjes citroen,een groene salade en wat stokbrood

Laatste reacties

omalidy avatar
omalidy 01-03-2004

Dit is inderdaad erg lekker - Lidy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten