Bananabread

  • Internationaal, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-04-2000
  • Bananabread

    Bananabread

    Bananabread

Oftewel bananenbrood.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
 120 gram zachte boter
 150 gram lichtbruine basterdsuiker
 2 eieren
 120 gram bloem
 120 gram volkorenmeel
 1/2 zakje bakpoeder
 1 theelepel vanillesuiker
 1/2 theelepel zout
 4 rijpe bananen
 75 gram walnoten
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Mix de boter met suiker tot een glad mengsel. Breek 1 ei boven het mengsel. Mix het ei ? 4 min. tot het helemaal door de boter is opgenomen. Voeg het andere ei toe en mix het nog eens 4 minuten.
Meng in een andere kom de bloem, het volkorenmeel, bakpoeder en zout. Voeg het aan het suiker-botermengsel toe. Schep alles met een grote lepel door elkaar.
Schil de bananen, snij ze in stukjes en prak ze met een vork fijn. Schep de bananenmoes en de noten met een lepel door het beslag. Schep het beslag in de vorm. Bak het brood in het midden van de oven in 45-60 minuten gaar. Als een sateprikker of vork er schoon uitkomt is het brood klaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten