Bananabread
- Internationaal, Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 13-04-2000
Oftewel bananenbrood.
Ingrediënten 4 personen
120 gram zachte boter 150 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
120 gram bloem
120 gram volkorenmeel
1/2 zakje bakpoeder
1 theelepel vanillesuiker
1/2 theelepel zout
4 rijpe bananen
75 gram walnoten
Voorbereiding
Verwarm de oven op 180C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Mix de boter met suiker tot een glad mengsel. Breek 1 ei boven het mengsel. Mix het ei ? 4 min. tot het helemaal door de boter is opgenomen. Voeg het andere ei toe en mix het nog eens 4 minuten.
Meng in een andere kom de bloem, het volkorenmeel, bakpoeder en zout. Voeg het aan het suiker-botermengsel toe. Schep alles met een grote lepel door elkaar.
Schil de bananen, snij ze in stukjes en prak ze met een vork fijn. Schep de bananenmoes en de noten met een lepel door het beslag. Schep het beslag in de vorm. Bak het brood in het midden van de oven in 45-60 minuten gaar. Als een sateprikker of vork er schoon uitkomt is het brood klaar.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties