Ginger Snaps

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-04-2000
  • Ginger Snaps

    Ginger Snaps

    Ginger Snaps

Knapperig gemberkoekje voor bij de thee

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
6 gemberbolletjes, en 1/2 thl. gembersiroop uit een potje, 125 gr . zelfrijzend bakmeel, 1 1/2 thl. gemberpoeder, snuf zout, 50 gr. bruine basterdsuiker, 50 gr . margarine, 2 eetl. stroop, bakpapier.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier, oven, bakplaat.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 gr.
Bakblik met papier bekleden

Bereidingswijze

Gemberbolletjes in kleine stukjes snijden, boven een kom de zelfrijzend bakmeel zeven, met gemberpoeder en zout, basterdsuiker erdoor roeren. boter toevoegen en met 2 messen in kleine stukjes snijden.
Stroop en gember met siroop toevoegen, deeg tot een samenhangende bal kneden. Van het deeg 16 stukjes maken en balletjes vormen, leg de balletjes op de bakplaat, en druk ze iets plat, bak de koekjes 15 min. in de voor verwarmde oven, laat de koekjes 3 min. afkoelen op het blik, en laat ze dan op een rooster afkoelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten