1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Montignac keuken
  5. gehaktbrood

gehaktbrood

Door: erie_fraters

  • Montignac, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-04-2000

Ingrediënten 4 personen


400 gr rundergehakt
peper
zout
1 kleine prei
1 ui
10 champignons
1 theel sambal oelek
1 theel mosterd
1 theel tamari of
1 theel kikkoman soja-saus
2 eetl gepureerde tomaten
2 eieren



Montignac op klompen, vet maaltijd, fase 1 en 2

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 Gr C. Maak de prei, ui en champignons schoon en maak ze in een keukenmachine of met een staafmixer heel fijn. Meng dit door het gehakt samen met de sambal oelek, mosterd, tamari of kikkoman sojasaus, gepureerde tomaten, eieren en wat zout en peper. Kneed dit tot een smeu?ge massa. Vet een klein cakeblik in en doe hier het gehaktmengsel in. Zet dit 45 minuten afgedekt met aluminiumfolie in de oven en daarna 15 minuten zonder aluminiumfolie. Er komt vocht uit het gehakt dat bovenop het gehaktbrood komt te liggen. Om dit te laten 'drogen' haalt u na de aangegeven baktijd het gehakt uit het cakeblik en zet het gehakt dan nog 8 minuten onder een hete grill of in een warme oven, zodat het gehaktbrood bruin wordt en kan 'drogen'.

Serveertip

Lekker met tomatensaus.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top