1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kip Met Kaaskorstje

Kip Met Kaaskorstje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-04-2000

Ingrediënten 2 personen


25 g paneermeel
25 g parmezaanse kaas, geraspt
1 1/2 el fijngesneden peterselie
1 el olijfolie
zout
peper
2 kleine kipfilets
1/2 el Dijon mosterd
2 el droge witte wijn
voor de saus:
1 el olijfolie
1 sjalotje, fijngesneden
100 g champignons, in schijfjes
3 el droge witte wijn
1 1/2 dl hete groentenbouillon
evt. 1 tl maizena
3 el creme fraiche
1/2 el moster
zout
peper


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 190 graden.

Bereidingswijze

Paneermeel, kaas en peterselie mengen en op smaak brengen met zout en peper. Olie erdoor roeren. Kip in ovenschaal leggen, met zout en peper bestrooien en helft van mosterd over bovenkant uitstrijken. Broodkruimmengsel over kip verdelen, beetje aandrukken. Wijn rond kip schenken en kip in midden van oven in ca. 20 min. lichtbruin en gaar bakken.
Saus: in olie sjalotje ca. 5 min. bakken. Champignons toevoegen en ca. 2 min. meebakken. Wijn en bouillon toevoegen en ca. 10 min. meewarmen. Evt. maizena met 2 el water mengen, door saus roeren en 1 min. al roerende meekoken. Creme fraiche door saus roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper en bij kip serveren.

Serveertip

Lekker met tuinboontjes en frites.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top