1. Home
  2. Recepten
  3. Kinderkeuken keuken
  4. haantje en een nestje van brood

haantje en een nestje van brood

  • Kinderkeuken, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-04-2000

Ingrediënten 4 personen


Een pak wittebroodmix
klontje boter
rozijnen
4 aardappelen in aluminiumfolie (zo groot als een ei)
2 of 4 stokjes van 30 cm.
2 of 4 stokjes van 50 cm.


Verder heb je nodig


Bakplaat, schaar, kom, roerlepel, aluminiumfolie


Bak het haantje voor op de stok zelf en maak overheerlijke eierdopjes!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak het brooddeeg zoals op de verpakking staat klaar en verdeel het in acht stukken.
Maak van de stokken een kruis.

Bereidingswijze

Vorm van vijf stukken deeg 2 of 4 haantjes (hangt er van af hoe groot je ze wilt hebben) en 4 of 8 bolletjes voor op de uiteinden van de kruis. Druk een rozijn in het deeg als oog. Maak van de andere drie stukken deeg nestjes/eierdopjes. (Voor ieder een). Zet in elk nestje/eierdopje een aardappel in aluminiumfolie. Zo blijft de vorm van het nestje/eierdopje goed.




Bak de nestjes/eierdopjes en de haantjes in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. (Zie de broodmix verpakking). Laat ze nu flink afkoelen. Wikkel om de stokjes mooie gekleurde linten of crepepapier. Prik het haantje boven op het kruis en de bolletjes aan de uiteinden. Je kunt de stok ook nog met andere leuke en lekkere dingen versieren. De nestjes/eierdopjes kun je ?s ochtends bij het paasontbijt neerzetten, en als je het ei op hebt, eet je het eierdopje ook op. Scheelt weer wat afwas.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annika


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annika
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top