Mousse van witte chocola
- Nederlands, Feestmaaltijd
- 20-30 min.
4 de gang van het paasdiner!
Nagerecht
Ingrediënten 6 recipe.people
200 gram witte chocola,2 borrelglaasjes rum,
100 gram pure chocola,
10 bitterkoekjes,
1/4 dl slagroom,
75 gram suiker,
250 gram mascarpone,
cacaopoeder om te bestrooien.
Voorbereiding
Smelt de witte chocola in de helft van de rum au bain marie of zet het circa 2 minuten in de magnetron.
Hak de pure chocolade fijn (leg het eerst een half uurtje in de diepvrieser)
Snijd de bitterkoekjes in stukjes.
Bereidingswijze
Klop de slagroom bijna stijf met de suiker.
Klop de mascarpone door de gesmolten chocolade.
Klop het mascaponemengsel door de slagroom.
Spatel er de fijngehakte pure chocolade door.
Verdeel de bitterkoekjesstukjes over glazencoupes of wijnglazen.
Bedruppel ze met de rest van de rum.
Schep er de mousse over heen.
Zet ze even in de koelkast.
Serveertip
Voor het serveren wat cacaopoeder over heen strooien.