Mousse van witte chocola

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.

4 de gang van het paasdiner!
Nagerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
200 gram witte chocola,
2 borrelglaasjes rum,
100 gram pure chocola,
10 bitterkoekjes,
1/4 dl slagroom,
75 gram suiker,
250 gram mascarpone,
cacaopoeder om te bestrooien.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Smelt de witte chocola in de helft van de rum au bain marie of zet het circa 2 minuten in de magnetron.
Hak de pure chocolade fijn (leg het eerst een half uurtje in de diepvrieser)
Snijd de bitterkoekjes in stukjes.

Bereidingswijze

Klop de slagroom bijna stijf met de suiker.
Klop de mascarpone door de gesmolten chocolade.
Klop het mascaponemengsel door de slagroom.
Spatel er de fijngehakte pure chocolade door.
Verdeel de bitterkoekjesstukjes over glazencoupes of wijnglazen.
Bedruppel ze met de rest van de rum.
Schep er de mousse over heen.
Zet ze even in de koelkast.

Serveertip

Voor het serveren wat cacaopoeder over heen strooien.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten