Pasta met artisjokharten

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 10-20 min.

2de gang van het paasdiner.
Tussengerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
1 blik artisjokharten (cica 400 gram),
150 gram ham(beenham bv),
2 teentjes knoflook,
1 rode Spaanse peper,
250 gram groene tagiatelle,
3 eetlepels olijfolie,
1/4 kookroom,
scheutje citroensap,
zout,
peper,
tijm,
sweetchilisaus,
4 eetlepels gemengde gehakte kruiden,
6 eetlepels vers gemalen parmesaanse kaas.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vergiet,
snijplank,
snijmes,
lepel,
wok,

Voorbereiding

Snijd de uitgelekte artisjokharten in vieren.
Snijd de ham in dunne reepjes.
Snijd de knoflook fijn.
En verwijder de zaadjes van de spaanse peper door het tussen 2 handen in te rollen en snijd de peper in ringetjes.

Bereidingswijze

Kook de tragtiatelle in ruim kokend water met wat zout beetgaar.
Laat het in een vergiet uitlekken.
Verhit in een wok de olijfolie en fruit de knoflook en de pepertjes even kort.
Laat ham en artisjokhartjes kort meefruiten.
Blus het geheel af met de kookroom en roer het goed door.
Maak het op smaak met de versgemalen peper,zout,tijm, sweetchilisaus en citroensap.Schep er de groene kruiden door de saus.
Verdeel de tagliatelle over de borden en verdeel er de artisjokkensaus over heen.
Strooi er tot slot de parmazaansekaus overheen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten