Paassalade.
- Nederlands, Feestmaaltijd
- 20-30 min.
Eerste gang van het paasdiner!
Voorgerecht.
Ingrediënten 6 recipe.people
100 gram veldsla,50 gram rucola,
klein kropje radiocchio (rode sla),
6 eieren,
2 tomaten,
2 eetlepels mayonaise,
paprikapoeder,
Voor de vinaigrette:
3 slalotjes,
3 eetlepels olijfolie,
1 eetlepel notenolie,
1 1/2 eetlepel balsamicoaijn,
zout,
verse gemalen peper.
Benodigdheden
dessertborden (6),snijmes,
snijplank,
theelepeltje,
eeetlepel,
steelpan
Voorbereiding
Maak de veldsla en rucola schoon,door het te wassen met koud stromend water en dep het goed droog.
Snijd de rode sla in smalle reepjes en meng ze door de veldsla en rucola.
Kook de eieren in circa 6 minuten in kokend water,laat ze onder de koude kraan even schrikken.
Snijd elke tomaat in 6 plakjes, dus 12 in totaal.
Snipper de slalotjes voor de vinaigrette.
Verhit de olijfolie in een staalpannetje en fruit de sjalotjes even kort aan tot ze gaan glanzen.
Roer er de norenolie,de balsamicoazijn,zout er verse gemalen peper door.
Laat de sjalotttenvinaigrette even afkoelen.
Bereidingswijze
Verdeel de sla over de borden en verdeel er de sjalottenvinaigrette over.
Leg op ieder bord 2 plakken tomaat,schep daarop een theelepeltje mayonaise.
zet op ieder plak tomaat een half ei.
Bestrooi de rand van het bord met wat paprikapoeder.
Serveertip
Knapperig geroosterd brood of toast.