Paassalade.

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.

Eerste gang van het paasdiner!
Voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
100 gram veldsla,
50 gram rucola,
klein kropje radiocchio (rode sla),
6 eieren,
2 tomaten,
2 eetlepels mayonaise,
paprikapoeder,
Voor de vinaigrette:

3 slalotjes,
3 eetlepels olijfolie,
1 eetlepel notenolie,
1 1/2 eetlepel balsamicoaijn,
zout,
verse gemalen peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
dessertborden (6),
snijmes,
snijplank,
theelepeltje,
eeetlepel,
steelpan

Voorbereiding

Maak de veldsla en rucola schoon,door het te wassen met koud stromend water en dep het goed droog.

Snijd de rode sla in smalle reepjes en meng ze door de veldsla en rucola.
Kook de eieren in circa 6 minuten in kokend water,laat ze onder de koude kraan even schrikken.
Snijd elke tomaat in 6 plakjes, dus 12 in totaal.
Snipper de slalotjes voor de vinaigrette.
Verhit de olijfolie in een staalpannetje en fruit de sjalotjes even kort aan tot ze gaan glanzen.
Roer er de norenolie,de balsamicoazijn,zout er verse gemalen peper door.
Laat de sjalotttenvinaigrette even afkoelen.

Bereidingswijze

Verdeel de sla over de borden en verdeel er de sjalottenvinaigrette over.
Leg op ieder bord 2 plakken tomaat,schep daarop een theelepeltje mayonaise.
zet op ieder plak tomaat een half ei.
Bestrooi de rand van het bord met wat paprikapoeder.

Serveertip

Knapperig geroosterd brood of toast.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten