1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Tomatensaus

Tomatensaus

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-04-2000

Ingrediënten


40 g boter
1 ui, fijngesneden
1 wortel, in plakjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
1 kg verse tomaten, in stukken
1 blaadje laurier
1 takje tijm



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boter verhitten en ui, wortel en knoflook ca. 5 min. bakken. Peper, tomaten en 1 dl water toeveogen en aan de kook brengen. Laurier en tijm toevoegen en saus op zacht vur zonder deksel ca. 40 min. laten koken. Tijm en laurier verwijderen. Saus pureren en zeven. Achtergebleven pulp in zeef goed uitdrukken. Saus met zout en peper op smaak brengen.

Serveertip

Deze saus smaakt o.a. heerlijk bij pasta.
De saus kan na afkoelen evt. ingevroren worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top