1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Mosselen Met Zoetzure Chilisaus

Mosselen Met Zoetzure Chilisaus

Door: claudia_c_a

  • Multi-cultureel, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-04-2000

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels grof gesnipperde gemberwortel.
2 stengels citroengras (sereh).
2 kg mosselen.
10 verse basilicum blaadjes.
Voor de saus:
2 rode paprika's.
2 knoflookteentjes.
3-4 theelepels sambal oelek.
2 eetlepels olie.
4 theelepels bruine basterd suiker.
6 eetlepels witte wijnazijn.
1 theelepel zout.


Verder heb je nodig


Foodprocessor


Mosselen een keer anders.....

Ontdek meer:

Voorbereiding

Begin met de saus : maak de paprika's schoon en snijd ze in stukken. Pel en snipper de knoflook. Pureer de paprika en knoflook met 2 eetlepels water in een fooprocessor tot een pasta.
Roer de paprikapuree, sambal, olie, basterdsuiker, azijn en zout door 1 dl water, breng het mengsel al roerende aan de kook en laat het in ca. 15 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus. Laat de saus afkoelen en breng hem eventueel nog op smaak met sambal. (De saus blijft in de koelkast zeker 2 weken goed.)

Bereidingswijze

Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snijd de stengels in stukjes van ca. 2 cm. Doe de gember en het citroengras in een grote pan en schenk er ca. 1 cm water op.
Borstel de mosselen stuk voor stuk schoon onder koud stromend water. Verwijder kapotte schelpen. Doe de mosselen in de pan.
Leg een deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en kook de mosselen, op een hoog vuur, ca. 5 minuten tot allle schelpen open zijn. Verwijder de schelpen die niet zijn opengegaan.
Giet de mosselen af en schep de in reepjes geknipte basilicumblaadjes erdoor.

Serveertip

Geef de saus er apart bij.
Lekker met stokbrood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van claudia_c_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top