Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. Blini's

Blini's

Door: emmie_m_a

  • Russisch, Feestmaaltijd
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-04-2000

Ingrediënten 4 personen


- 2 eieren
- 4 deciliter yoghurt
- 1 mespunt zout
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 100 gr. bloem
- 2 eetlepels olie


Verder heb je nodig


Kom, mixer, kleine koekepan met antiaanbaklaag, pollepel, houten spatel, serveerschotel, 4 voorverwarmde borden


Normaal gesproken hebt u voor het bakken van blini's wat meer tijd nodig dan hier staat aangegeven, omdat het beslag zeker 1 uur moet rusten. Met dit recept hebt u blini's in 20 minuten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breek de eieren in een kom en klop ze met een Mixer los. Doe de yoghurt, het zout en het bakpoeder erbij en klop alles nog 1 minuut. Voeg de bloem toe en blijf kloppen tot u een beslag hebt dat glad is en een beetje dikker dan dat van pannekoeken.
Voeg dan de olie toe en meng deze goed erdoor.

2. Gebruik liefst een kleine koekepan met anti-aanbaklaag. Verhit de pan en giet met een pollepel wat van het beslag erin. Bak eerst de ene kant goudbruin, keer de blini om en bak de andere kant goudbruin. de blini's op een serveerschotel glijden.

3. Leg de gebakken blini's op de serveerschotel en houd deze warm, bijvoorbeeld op het omgekeerde deksel van een pan met kokend water. Dek de blini's niet af zodat ze krokant blijven.

4. Dek de tafel met voorverwarmde borden en leg op elk bord een pannekoekje. Laat de gasten hun blini's naar smaak beleggen en leg hierop een tweede blini. Ook deze wordt belegd.

Serveertip

Tip:
Blini's zijn dubbele pannekoekjes uit de Russische keuken. Traditioneel worden ze belegd met room, zure room of yoghurt en kaviaar.
Presenteer bij deze pannekoeken 100 gr. geklaarde boter. Smelt daarvoor de boter en schenk het bovenste heldere gedeelte van de boter heel voorzichtig in voorverwarmde sauskom.

Vervang de kaviaar door zalmeitjes of gekleurd viskuit, of door dun gesneden gerookte zalm, bokking of nieuwe haring



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmie_m_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top