1. Home
  2. Recepten
  3. zoet paasbrood

zoet paasbrood

Door: kerst_pasen_3

  •  , Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-04-2000

Ingrediënten


Roomboter, 75 gr gedroogde abrikozen, 75 gr gedroogde vijgen, 1 pak witbroodmix, suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, melk, 75 gr rozijnen, 75 gr amandelschaafsel, fijne witte kandij.



Voor de paasbrunch.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat 100 gr roomboter op kamertemperatuur komen. Snijd de abrikozen, vijgen en (ontpitte)dadesl in reepjes. Zeef de mix voor witbrood. Klop de boter met 100 gr suiker en een zakje vanillesuiker cremig op. Roer de eieren erbij. Verwarm 2 dl melk tot het lauw is. Spatel de witbroodmix en de melk in delen door het eimengsel. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg op een warme plaats 30 minuten rijzen. Roer het daarna om. Schep de gesneden vruchten, rozijnen en het amandelschaafsel op het deeg en kneed het zo dat de vulling gelijkmatig wordt verdeeld. Vet een tulbandvorm in, strooi er gelijkmatig wat bloem in. Vorm van het deeg een dikke rol en schik deze in de vorm. Bak het paasbrood bij 180?C. in 60 minuten goudbruin en gaar. Steek er ter controle een bakpen in, als deze er schoon uitkomt is het brood gaar. Stort de tulband op het ovenrooster en bestrijk de tulband direct met boter en strooi er witte kandij op.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_3
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top