Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Mejillones En Vinagreta

Mejillones En Vinagreta

Door: wicky

  • Spaans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-04-2000

Ingrediënten


1kg grote mosselen, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1/2 ui, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel wijnazijn, zout, wijn, knoflook.


Verder heb je nodig


Mosselenpan


Gevulde mosselen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de mosselen goed af en verwijder de baarden.

Bereidingswijze

In een mosselpan doe je 1 longdrink glas witte wijn en de fijne gesnipperde teentjes knoflook, de mosselen erboven op en gaar stomen, af en toe de pan omschudden totdat je ziet dat ze allemaal open zijn, dichte en stukkende mosselen weggooien.
Terwijl de mosselen gaar stomen, snij je de paprika, ui, tomaten in piepklein stukjes en mengt dit in een kom met de olijfolie, zout en de azijn. Als je van knoflook houdt kan je er ook knoflook gesnipperd door doen maar niet te veel.
Als de mosselen gaar zijn haal je ze uit hun schelp maar bewaart deze. Eenmaal afgekoeld vul je de halve schelpen met een mossel en vul je deze verder op met een laagje van de groente mix. En je bent klaar.

Serveertip

Leg de halve schelpen in een kring op een bord zodat je een bloemvorm krijgt. Als je ze een half uurtje in de koelkast zet zijn ze nog lekkerder.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wicky
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top