1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. griekse spinazietaart

griekse spinazietaart

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-04-2000

Ingrediënten 4 personen


6 plakjes diepvriesbladerdeeg, 350 gram diepvries spinazie (of 1 kg vers), 1 ui, 25 gr boter, 2 eelepels versgehakte peterselie, 3 eetlepels paneermeel, 100 gr geraspte belegen kaas, 4 eieren, 2 dl slagroom of creme fraiche, peper, zout, nootmuskaat, 125 gram feta of roomkaas, 100 gr ontbijtspek in dunne plakjes.


Verder heb je nodig


Taartvorm 24-26 cm


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de bladerdeeglapjes ontdooien, pel de ui en snipper deze. Peterselie snijden.
Verwarm de oven voor op 180 C. Bekleed de bodem en de rand van de ingevette vorm met de deeglapjes. Druk de naden met duim en wijsvinger tegen elkaar. Verdeel paneermeel en geraspte kaas over de deegbodem.

Bereidingswijze

Fruit de ui in de boter en en voeg de peterselie en de spinazie toe. blijf goed omscheppen tot alle vocht verdampt is. Druk of knijp de spinazie nog eens uit. Klop de eieren los met de slagroom, peper, zout en nootmuskaat. Meng het eimengsel met de spinazie en verdeel de vulling over de bodem.
Verkruimel de feta over de vulling. Leg de lapjes ontbijtspek erop en bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dryaster


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dryaster
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top