1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Gravad Lax

Gravad Lax

Door: esparcette

  • Scandinavisch,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-04-2000

Ingrediënten 4 personen


600 gr gefileerde zalm
2 el zout
2 el suiker
2 tl gekneusde peperkorrels
2 el brandewijn
2 el verse dille



Gemarineerde scandinavische zalm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De zalm moet minstens 12 uur en maximaal 5 dagen op een koude plaats intrekken, liefst beneden 4 graden.

Bereidingswijze

Meng alles behalve de zalm. Bestrijk de zalm (huidzijde beneden)met het mengsel. Daarna de zalm omdraaien en ook de andere kant goed insmeren met de marinade. Laat de zalm nu minstens 12 uur op een koele plek rusten.

Serveertip

Snij de vis in plakjes en serveer het gerecht met roggebrood en boter. Lekker is ook een dillesaus met mayonaise of wat extra mosterd.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esparcette
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top