Sate Kambing

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-04-2000

Sate van Geit of lam (lam is mijn favoriet)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1kg Vlees (in blokjes gesneden)
2 uien
6 teentjes knoflook
125ml ketjap manis
2 eetl. ketumbar en djinten

Voor de Saus
125ml ketjap manis
4 rawit's (kleine hete pepertjes)
50gr grofgemale pinda's
1 fijn gesneden ui
1 blaadje salam
1 eetlepel ketumbar
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vijzel
BBQ
Steelpan

Voorbereiding

Wrijf de uien, knoflook fijn en doe de ketjap, djinten en ketumbar erbij. Voeg hier het vlees aantoe en laat dit 1 nacht marineren.

Bereidingswijze

Rijg de stukjes vlees aan een sate stokje en rooster dit op een houtskool vuurtje.

De Saus:
Doe de ketjap in een steelpan doe hier de pinda's en het blaadje salam.
Zet dit op een klein vuurtje en doe de kruiden en ui erbij.
Snij de rawit's fijn en doe deze bij de saus.
laat dit nog even trekken en klaar

Serveertip

Serveer de Sate op een schaal met hierover wat fruituitjes en de saus.

Laatste reacties

kcom avatar
kcom 31-03-2002

muy bonito, very nice, ik begin al te kwijlen alleen al bij de gadachte aan de geur

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten