1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Romige bospaddestoelensoep met sherry

Romige bospaddestoelensoep met sherry

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-04-2000

Ingrediënten 4 personen


10 g gedroogde paddestoelen
1 sjalotje
200 g gemengde paddestoelen
25 g boter
1 dl droge sherry
380 ml gevogeltefond
2 dl kruidenbouillon
1 1/2 dl slagroom
peper
zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de gedroogde paddestoelen en week ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder zonodig de harde steeltjes en snijd de rest in kleine stukjes. Snipper de sjalot. Maak de gemengde paddestoelen schoon, snijd ze in plakjes en reepjes.

Bereidingswijze

Verhit de boter en fruit het sjalotje op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. voeg alle paddestoelen toe en laat ze 3 min. meebakken. Schenk de sherry bij de paddestoelen en breng het op een hoog vuur aan de kook. Kook 2 min. door. Voeg de fond en de bouillon toe en kook de soep 5 min. op een laag vuur. Voeg de slagroom toe en breng de soep op een laag vuur al roerend aan de kook.
Breng de soep op smaak met peper en zout. Roer de peterselie erdoor en serveer direct.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top