1. Home
  2. Recepten
  3. Goedkope en snelle keuken
  4. Feestelijke Eenpersoons, Zuivel-Groente Terrines

Feestelijke Eenpersoons, Zuivel-Groente Terrines

Door: mauritsenole92

  • Goedkoop en snel, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-04-2000

Ingrediënten 8 personen


3 dl slagroom, lobbig geklopt, 8 ons magere kwark, 4 el fijngesneden verse kruiden (bv. basilicum, bieslook, kervel), zout, cayennepeper, 10 blaadjes witte gelatine, 2 ongeschilde courgettes, 4 rijpe vleestomaten, 2 el verse basilicum, 1 el roze peperkorrels, gekneusd.


Verder heb je nodig


8 kleine broodvormpjes, ingevet


Gezonde, slanke eenpersoonsterrines voor een menu of een lunch

Ontdek meer:

Voorbereiding

Slagroom mengen met kwark, kruiden, zout en cayennepeper. Gelatine 5 min in ruim koud water weken, dan met aanhangend water op zacht vuur verwarmen tot gelatine is opgelost (niet koken) en door kwarkmengsel roeren. Courgettes in lange dunne plakken schaven en in ruim kokend water met zout 1 min koken, uit laten lekken en droogdeppen.

Bereidingswijze

Vormpjes met courgetteplakjes bekleden (laten overhangen) en met kwarkmengsel vullen, courgette over vulling vouwen. Afdekken en in koelkast 3 uur laten opstijven. Tomaten ontvellen en in kleine blokjes snijden, basilicum, zout en peper erdoor roeren.

Serveertip

Terrines op een bordje storten, garneren met tomatenmengsel, roze peperkorrels (3 pp) erover strooien.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top