1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Tajine Met Rundvlees

Tajine Met Rundvlees

Door: rom

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-04-2000

Ingrediënten 4 personen


700 gr magere riblappen
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tomaten
3 el slaolie
2 el olijfolie
1 1/2 tl zwarte peper
1 1/2 tl gemberpoeder
enkele draadjes saffraan
2 1/2 el gehakte koriander
2 venkelknollen ? 500 gram
300 gr doperwten


Verder heb je nodig


Tajine
dit kan ook in een gewone braadpab gemaakt worden

ingredienten

rundvlees tajine

rundvlees tajine
rundvlees tajine

tijdens het sudderen (1e uur)

tijdens het sudderen (1e uur)

Een heerlijk gerecht met groenten en vlees

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in grove stukken
Snipper ui en knoflook
Ontvel tomaten en snijd in stukjes.
Zet de tajine op een vlamverdeler op het vuur
schenk de olie erin en leg het vlees erin.
Bak het vlees met peper,gember,saffraan en wat zout 10 min. op halfhoog vuur.
Voeg dan ui,knoflook,tomaten en koriander toe en bak dit al omscheppend een paar minuten mee.
Voeg zoveel warm water toe dat het vlees onderstaat.
Doe het deksel erop en laat dit op laag vuur 2 uur stoven
Maak de venkel schoon en snijd ze elk in 8 parten
Verdeel de venkel en erwtjes over het vlees.
Lepel het stoofvocht erover en bestrooi met zout.
Laat dit in 3/4 - 1 uur gaar worden.
Schep er zo nu en dan wat vocht over



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top