kaasterrine

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-04-2000

een heerlijke kaasterrine, als lunchgerecht of bij een barbecue

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
300 gr. verse roomkaas, 100 gr. feta, 2 el fijngehakte walnoten, 4 el fijngesneden bieslook, 75 gr. geraspte oude kaas, 2 tl komijnzaadjes, gekneusd, 1 tl groene peperkorrels, gekneusd, 150 gr. Hollandse schapenkaas in plakken (iets dikker dan normaal),150 gr. achterham, iets dikker gesneden, 4-6 plakes licht roggebrood, heel dun gesneden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
lage ronde vorm van 16 cm doorsnee, bodem met bakpapier bekleed

Voorbereiding

Roomkaas pureren, feta pureren en mengen met de helft van de gepureerde roomkaas, noten en 2 el bieslook. Andere helft van roomkaas mengen met oude kaas, komijn en groene peper.

Bereidingswijze

Bodem van vorm beleggen met laag schapenkaas, kaasmengsel met groene peper hierop uitstrijken, daarop plakken ham leggen, hierop bieslookmengsel uitstrijken en dit bedekken met dun laagje roggebrood. Terrine in koelkast 2 uur laten opstijven en storten. Op kamertemperatuur serveren, bestrooid met 2 el bieslook

Serveertip

lekker met extra roggebrood of mooi donkerbruin brood, glaasje witte wijn

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten