Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. zure karbonade

zure karbonade

Door: theosmulweb

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-04-2000

Ingrediënten 8 personen


8 dikken nek karbonade von ongeveer 3 ons
blaatjes selatine kijk op de verpaking hoeveel blaatjes ligt er namelijk aan hoeveel water en azijn er wordt gebruikt.
1/3 deel water
2/3 deel azijn
3 eetlepels honig
schuurt ketjap
1 eetlepel sambal
8 blaatjes lulier
8 kruinagel
5 dikke uien
zout naar smaak
peper naar smaak





Dit is een geweldig recept en wordt eigelijk alleen in twente gegeten. en blijf wel 4 weken houdbaar in de koelkast

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de uien en snij ze fijn

Bereidingswijze

Leg de krbonade in een groote pan doe er inverhouding water en azijn bij net zoveel tot de karbonaders er onder ligen kook het geheel.
als het aan de kook is doe je alle kruiden er bij behave de uien.
laat het nog 15 min. door koken en zet de pan uit
doe dan de uien er bij zo blijven deze knapperig doe aak de juiste hoveelheid selatine blaadjes er bij en laat het geheel afkoelen toe de selatine stijf is

de verhouding van de kruiden mag natuulijk iets meer of iets minder naar smaak

Serveertip

Eet gewoon een karbonade met selatine
en doe er dan magie over heen
je weet niet wat je proeft



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van theosmulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top