1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. croquetas de gambas y queso

croquetas de gambas y queso

  • Spaans, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-04-2000

Ingrediënten 4 personen


4 eetlepels ongezouten boter, 1 eetlepel slaolie, 1 theelepel gehakte sjalotten, 6 eetlepels bloem, 3/4 kop melk, 3 middelgroten garnalen, gepeld en fijngesneden, 5 eetlepels (60 gr.) geraspte manchegokaas (spaanse schapenmelkkaas), zout, witte peper, snufje nootmuskaat, 1 eidooier, 1/2 kop paneermeel, olie om te frituren.


Verder heb je nodig


Frituurpan, enz.


Garnalencroquetten met kaas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Smelt de boter en de olie in een steelpan en sauteer de sjalotten een minuut of 2. Roer de bloem erdoor en laat dit nog een minuut, al roerend koken. Schenk dan langzaam de melk erbij en blijf voortdurend roeren tot het mengsel dik en glad is en het kookpunt heeft bereikt. Voeg de garnalen toe, laat deze een minuut meekoken, haal dan de pan van de warmtebron. Roer er de kaas, zout, peper en nootmuskaat door (het mengsel moet flink gekruid zijn). Laat het afkoelen en zet het vervolgens een paar uur koud weg. (het afkoelingsproces kan versneld worden door het mengsel in een dun laagje op een platte schaal uit te schaal uit te gieten)

Doop je handen in de bloem en maak dan van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot. Rol ze door de eidooier en vervolgens door het paneermeel dat vermengd is met de resteerende 2 eetlepels kaas (zet het koel weg).
Frituur ze in een laagje van minstens 1 1/2 cm hete olie (ongeveer 95 graden)tot ze goudbruin zijn, draai de balletjes eenmaal om, of gebruik een frituurpan. Laten uitdruipen, ze kunnen warmgehouden worden in een oven van 90 a 100 graden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemiek_rikkoert


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemiek_rikkoert
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top