kofta curry(indiase gehaktballetjes)
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
gehaktballetjes in een pittige curry-saus, overheerlijk
Ingrediënten 4 personen
kilo half om half gehakt, 3 uien, 4 tenen knoflook, blik gepelde tomaten, 1 rode paprika, chilipoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, ketoembar, gemberpoeder, olieVoorbereiding
meng het gehakt met een eetlepel gemberpoeder en draai er balletjes met een doorsnee van 4 cm van, snipper de uien en de knoflook, snij de paprika in stukjes
Bereidingswijze
in een hapjespan olie verhitten en de gehaktballetjes rondom bruin bakken, uit de pan nemen, in het braadvet de ui en knoflook bakken met twee eetlepels kerrie, een eetlepel chilipoeder, een eetlepel paprikapoeder, theelepel ketoembar, goed bakken zodat de smaken van de kruiden vrijkomen, dan het blik gepelde tomaten erbij en ong. 3 dl water. Aan de kook brengen en de gehaktballetjes erbij leggen, ca. 20 min laten sudderen.
Serveertip
met basmatirijst en een komkommersalade. Eet smakelijk