kofta curry(indiase gehaktballetjes)

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

gehaktballetjes in een pittige curry-saus, overheerlijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
kilo half om half gehakt, 3 uien, 4 tenen knoflook, blik gepelde tomaten, 1 rode paprika, chilipoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, ketoembar, gemberpoeder, olie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

meng het gehakt met een eetlepel gemberpoeder en draai er balletjes met een doorsnee van 4 cm van, snipper de uien en de knoflook, snij de paprika in stukjes

Bereidingswijze

in een hapjespan olie verhitten en de gehaktballetjes rondom bruin bakken, uit de pan nemen, in het braadvet de ui en knoflook bakken met twee eetlepels kerrie, een eetlepel chilipoeder, een eetlepel paprikapoeder, theelepel ketoembar, goed bakken zodat de smaken van de kruiden vrijkomen, dan het blik gepelde tomaten erbij en ong. 3 dl water. Aan de kook brengen en de gehaktballetjes erbij leggen, ca. 20 min laten sudderen.

Serveertip

met basmatirijst en een komkommersalade. Eet smakelijk

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92

Doorsturen

Home Recepten