1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Chocolademousse

Chocolademousse

Door: patricia_v

  • Belgisch, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-04-2000

Ingrediënten 6 personen


360 Gram Chocolade
50 Gram Boter
6 eiwitten
0.5 liter slagroom
100 Gram Suiker


Verder heb je nodig


Mixer
Bain Marie


Meest lekkere chocolade moes die u ooit
heeft geproeft

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

NVT

Bereidingswijze

- Smelt de chocolade au bain marie
- Smelt de boter au bain marie
- Klop de slagroom op tot yoghurt dikte
- Klop de eiwitten op met de suiker tot
deze stijf is.
- Ga nu snel te werk.
- Meng de gesmolten chocolade met de boter
en vermeng dit met een garde met de helft
van de geklopte eiwitten daarna de andere
helft er door spatelen.
- Dan als laatste de slagroom er door
spatelen.
- Nou eetsmakelijk maak er nog even een
vanillesaus bij.
- En dit is helemaal oooohhhhhhhhhhh!!!!!!!!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van patricia_v
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top