Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Vlaams Rundvlees

Vlaams Rundvlees

Door: emmie_m_a

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-04-2000

Ingrediënten 4 personen


- 400 gr, grofgesneden runderpoelet
- peper
- zout
- 80 gr. reuzel of margarine
- 4 middelgrote grofgesnipperde uien
- 2-4 geperse teentjes knoflook
- 40 gr. bloem
- 1/2 liter bruin bier
- 2-4 eetlepels azijn
- 1 laurierblad
- 1 mespunt tijm
- 1-2 eetlepels grove mosterd
- suiker
- 1 volkoren-of boerenbruine boterham


Verder heb je nodig


Vlees-of Braadpan, kom


Zeer smakelijke regout die wordt gebonden met bloem en verkruimeld bruinbrood

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bestrooi het vlees met wat zout en peper

2. Laat de reuzel in de vleespan goed warm worden. Bak daarin het poelet onder af en toe omscheppen, rondom mooi van kleur.

3. Voeg dan de ui en het knoflook toe. Laat die glazig worden.

4. Strooi de bloem in de vleespan. Roer de inhoud goed door. Laat alles op een matige warmtebron goed warm worden. Giet onder voortdurend roeren het bier in de pan en breng de inhoud aan de kook. Sluit de pan en temper de warmtebron.

5. Roer na 10 minuten de ragout om. Voeg de 2 eetlepels azijn, 1 laurierblad, 1 mespunt tijm en naar smaak zout toe. Laat het vlees sudderen tot het gaar is. Afhankelijk van de kwaliteit zal dit 1 1/2 tot 2 uur zijn.
Voeg tijdens het sudderen wat warm water toe om aanzetten aan de panbodem te voorkomen.

6. Roer, als het vlees gaar is, een mespunt suiker door de mosterd. Smeer de mosterd op de boterham. Snijd die, en vooral de korstjes, in stukken. Roer het brood als bindmiddel door de Vlaamse vleesragout.

7. Voeg voor het opdienen naar smaak peper, azijn en mosterd toe.

Serveertip

Tip:

Gebruik voor dit gerecht poelet van voordelig rundvlees. Dit vlees is taaier en heeft een tamelijk lange gaartijd nodig. Bijna alle biersoorten zijn bruikbaar in een recept als dit met stoofvlees. Speciaal aanbevolen is bruin bier, bijvoorbeeld Rodenbach of een Abdij- of Trappistbier.
Schenk er het bier van uw keuze bij



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmie_m_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top