1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Amerikaanse Lamsragout

Amerikaanse Lamsragout

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-04-2000

Ingrediënten 4 personen


- 800 gr. ontbeende lamsbout
- 1/8 liter droge rode wijn
- 1/8 liter wijnazijn
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 5 eetlepels slaolie
- peper
- zout
- 4 middelgrote grofgesnipperde uien
- 2 theelepels kerrie
- 50 gr. bloem
- 1/4 liter vleesbouillon
- 2 zure appels
- geraspte schil van 1 goedgeboende
sinaasappel
- 1/2 eetlepel maizena
- 150 gr. zure room
- 1 deciliter sinaasappelsap
- worcestersaus of aroma
- ontvelde partjes van 2 sinaasappels
- suiker


Verder heb je nodig


Vleesplank, mes, smalle hoge kom, vlees-of braadpan, dunschiller, appelboor, kom, kleine garde


Het seizoen voor lamsvlees van half tot half juni is de tijd om dit geurige gerecht eens te maken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Snijd het vlees in niet te kleine stukken. Vraag eventueel of het vlees als grofgesneden poelet geleverd kan worden.

2. Doe de wijn, de azijn, de laurierblaadjes en de kruidnagels in de kom. Voeg het vlees toe.
Laat dit afgedekt op een koele plaats onder af en toe omscheppen marineren.
Minimaal 4 uur en maximaal 8 uur.

Bereidingswijze

3. Neem het vlees uit de marinade. Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Bewaar de marinade.

4. Laat de olie in de vleespan goed warm worden.

5. Bestrooi het vlees naar smaak met peper en zout. Bak het onder regelmatig omscheppen mooi van kleur.

6. Temper de warmtebron. Schep de snippers ui door het vlees en laat ze glazig worden.

7. Roer de bloem en het kerriepoeder door het vlees. Laat de inhoud even heet worden.

8. Schenk onder voortdurend roeren 1/4 liter warme bouillon of water en de marinade langs de wand in de pan. Blijf roeren tot de saus kookt. Sluit de pan en temper de warmtebron.

9. Schil de appels en boor de klokhuizen eruit. Snijd de appels overlangs in 6 partjes. Leg die op het vlees in de pan. Voeg ook de sinaasappelrasp toe.

10. Meng de maizena met de zure room en het sinaasappelsap.

11. Neem de pan van de warmtebron en schenk onder voortdurend roeren het papje met maizena door de inhoud van de pan. Breng deze opnieuw aan de kook.

12. Halveer de sinaasappelpartjes en schep de stukjes door de ragout. Proef de lamsragout en maak deze op smaak af met peper, zout, worcestersaus en suiker.

Serveertip

Wijntip:
Een volle aromatische rode wijn komt bij deze Amerikaanse lamsragout het best tot zijn recht.

Tip:
Geef bij dit gerecht macaroni, drooggekookte rijst en kort gestoofde witte of savooie kool

Indien u in plaats van het fijne lamsvlees van de bout, lamspoelet van de schouder of nek neemt, dan zal de gaartijd 1/2 uur tot 1 uur zijn



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmie_m_a


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmie_m_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top