Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Boerensoep

Boerensoep

Door: wereldkeuken

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-04-2000

Ingrediënten 4 personen


200 gram pekelvlees - 200 gram buikspek - 2 1/2 liter water - 250 gram wortel - 150 gram rapen - 3 preien - 1 kleine wittekool - 200 gram prinsessenboontjes - 250 gram aardappelen - 2 sneeden oud brood - kruidenbuiltje - rookworst.


Verder heb je nodig


Pan, koksmes, gnijplank, schuimspaan.


Maaltijdsoep.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd pekelvlees en spek in kleine stukken en breng ze in een pan met 2 1/2 liter koud water aan de kook. Schuim zorgvuldig af. Voeg alle in klein stukken gesneden groenten, aardappelen en oudbakken sneden brood toe, evenals het kruidenbuiltje. Laat de soep ruim een uur koken op niet te hoog vuur.

Bereidingswijze

Laat de rookworst nog een halfuur meetrekken. Zorg ervoor dat de worst niet stuk kookt, dan zou er veel smaak verloren gaan. Als de soep klaar is, haal dan de worst eruit. snijd de worst in plakken en verdeel die over de borden. Schep daarna de soep erover, nadat het ktuidenbuiltjes is verwijderd.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldkeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top