1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. bananenbrood

bananenbrood

  • Internationaal, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-04-2000

Ingrediënten


625 ml bloem, 2 theelepels bakpoeder, 1 theelepel baksoda, 1/2 theelepel allspice (mag ook gemalen kruidnagel zijn) 250 ml suiker, 3 eiwitten, 125 ml ongezoete appelmoes, 2 eetlepels olie, 1 theelepel vanilla extract (of 1 pk vanillasuiker), ong 4 hele rijpe bananen


Verder heb je nodig


1 ingevette broodpan


Bijna geen vet, dus een heerlijk brood voor mensen aan de lijn. gebruik inplaats van olie, appelmoes om dit cake-achtige brood te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Puree de bananen. zet oven op 190 c

Bereidingswijze

Meng de bloem, bakpoeder, soda en allspice.
Klop de suiker, eiwitten, appelmoes, olie, vanilla en bananen samen. Doe het meelmengsel bij het bananenmengsel. Lepel in een broodpan en bak in oven voor 50-60 minuten. Zet op een rack voor 5 minuten en haal uit pan om verder af te laten koelen.

Serveertip

Dit bananen brood is heel laag in vet. per plakje is het bijna niets, vooral als je, zoals ik, de olie eruit laat. schijnt niets uit te maken wat smaak en texture betreft.
als u gezoete appelmoes gebruikt verminder dan de suiker. ik vind het toch wel goed om de suiker wat te verminderen, vooral als de bananen erg zoet zijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingeincanada


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingeincanada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top