Hachis Parmentier Au Confit De Canard
- Belgisch, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 05-04-2000
Geconfijte eendeboutjes (niet zoet)
Ingrediënten 4 personen
4 geconfijte eendeboutjes (confit de canard)(te koop bij: UPIGNAC, Schuttershofstraat 6, 2000 Antwerpen)
250 gr boschampignons of champignons de Paris
30 gr boter
1 eigeel
500 gr aardappelpuree
peper
zout
4 metalen ringen (ongeveer 85 x 42 mm)
Voor de saus:
bokaaltje kalfsfond
2 soeplepels boter
4 jeneverbessen
Benodigdheden
microgolfovenoven
kookpot
Voorbereiding
Champignons in schijfjes snijden.
Oven voorverwarmen op 180? C
Aardappelpuree maken.
Bereidingswijze
De champignons in schijfjes snijden en in
20 gr boter aanstoven. Wanneer deze gaar zijn, in grove stukken hakken en peper en zout toevoegen.
De eendeboutjes verwarmen in de oven of microgolfoven en het vlees verbrokkelen.
De metalen ringen invetten en op een ovenbestendige schaal zetten.
De ringen vullen als volgt: gehakte champignons, het eendenvlees - lichtjes aandrukken - bedekken met een laagje aardappelpuree en de bovenzijde besmeren met eigeel.
Goudgeel laten worden in een voorverwarmde oven van 180?C.
Saus:
De lichtjes gekneude jeneverbessen laten trekken in de warme kalfsfond en de saus opwerken met de boter.
Serveertip
De "Parmentier" op een bord uit de vorm nemen (een mes zachtjes langs de rand laten gaan en de ring voorzichtig verwijderen.)
De sous errond naperen en serveren met een salade (en eventueel verse kruiden)
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties