Citroenkarbonades

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Deze vlug gebakken en licht gekruide varkendskarbonades,"het vlees met het lange beentje", zijn zeer smakelijk en zeer sappig!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
- 4 ribkarbonades van 150-200 gr.
- peper
- zout
- 1 gewassen goedgeboende citroen
- 2 eetlepels zeer fijn gehakte peterselie
- 80 gr. margarine of boter
- 4 half ingesneden gekruide plakjes citroen
- plukjes peterselie
- bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, mes of keukenschaar, fijne rasp, mes, kommetje, grote koekepan of vlees-of braadpan, voorverwarmde serveerschotel

Bereidingswijze

1. Schrap de karbonade met de botte zijde van het meslemmet af. Snijd het smalle randje vet tot op het vlees in. Bestrooi het vlees met peper en zout.

2. Rasp de schil van 1 citroen met zo weinig mogelijk van het witte deel van de schil. Hak de citroenrasp nog fijner met een keukenmes.

3. Meng de citroenpulp met de gehakte peterselie. Halveer de citroen en pers het sap uit 1 helft. Roer citroenpulp, peterselie en citroensap door elkaar.

4. Wrijf de karbonades in met het citroenmengsel en bestuif ze aan beide zijden met bloem.

5. Verhit de margarine tot het schuim begint weg te trekken. Bak de karbonades eerst even aan weerszijden aan en daarna aan beide zijden mooi van kleur.

6. Neem de karbonades uit de pan en leg deze op voorverwarmde vleesschotel. Zet ze weg op een warme plaats.

7. Blus de braadjus met sap uit de andere helft van de citroen. Voeg weinig heet water toe. Proef de jus en maak deze op smaak af met peper en zout.

8. Garneer de karbonades met de gekruide plakjes citroen en plukjes peterselie.

Serveertip

Tip:
Mmestal zijn de schillen van citroenen behandeld met conserveermiddelen en niet meer voor consumptie geschikt. Vraag daarom naar onbespoten citroenen.

Garneer de schotel, met uigeholde halve citroenen, gevuld met gemengde groente uit blik,
smakelijk gemaakt met citroensap, peper en worcestersaus.

Wijntip:
Een frisse halfdroge wijn met een evenwichtig bouquet zal een mooie aanvulling zijn bij deze karbonades met citroen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

emmie_m_a avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten