Cannelloni Met Roquefort/Notensaus

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Vegetarisch gerecht van cannellonirolletjes gevuld met spinazie, overgoten met een saus van roquefort en walnoten. Dit was mijn eerste zelfontworpen gerecht en het blijft een eeuwig succes.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
6 rolletjes cannelloni
750 gr verse spinazie
20 gr boter
3 eetl bloem
300 ml room
50 gr roquefort
1/2 citroen
45 gr gepelde walnoten
zout en peper
geraspte kaas (pizzakaas)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal groot genoeg voor 6 rolletjes

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 200C

Bereidingswijze

Smelt de boter op een laag vuurtje, voeg al roerend de bloem toe. Braaf blijven roeren tot er een glad mengsel ontstaat. Roer gewoon vrolijk verder terwijl je de room erbij giet. Prak ondertussen de roquefort met het sap van de citroen en voeg dit toe aan de saus. Vervolgens mogen ook de fijngehakte walnoten door de saus waarna deze met zout en peper op smaak gebracht zou kunnen worden.
Ondertussen had je de spinazie al op de traditionele manier laten slinken en vermengd met wat zout. Ook had je natuurlijk de cannellonirolletjes al in 3 minuten beetgaar gekookt. Dat is fijn, want nu kun je de rolletjes vullen met spinazie en in de ingevette ovenschaal deponeren. Vervolgens kan je de rolletjes met kaas bestrooien waarna ook de notensaus eroverheen gegoten kan worden.
Nu ben je er klaar voor om het gerecht in de oven te plaatsen en in ca. 30 minuten gaar te laten worden. Eet smakelijk !!!

Serveertip

met eenfrisse salade, meer hoeft niet, want het vult erg goed

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

olgaatje avatar

Doorsturen

Home Recepten