1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Venkelsoep Met Kwartel

Venkelsoep Met Kwartel

Door: louistinie

  • Frans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-04-2000

Ingrediënten 6 personen


1,5 liter Kwartelbouillon,0,5 kg Venkel 100 gram voor garnituur,3dl room,2 st. eierdooiers,roux (100gram bloem en 80 gram boter,50 gram kervel,150 gram kwartelfilet,peper,zout,worchestershiresaus,beetje pernod.



Veloute de Fenouil aux Cailles

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Venkel schoonmaken,in stukken snijden en in weinig water met zout goed gaar koken.
2) Venkel eruit scheppen(ca.100 gram achterhouden voor garnituur)en mrt een beetje kookvocht in de foodprocessor fijnpureren,daarna door een bolle zeef wrijven.
3)dit vermengen met de bouillon.
4)Roux(blanke)maken en laten afkoelen.
5) de massa verder met de roux op dikte brengen(niet te dik)
6)de soep ca.10min.goed laten doorkoken.
7)op smaak brengen met peper en zout,worchestershiresaus en een scheutje pernod.
8)Liaison maken van room en eierdooiers.
9)kervel plukken.
10)kwartelfilet in wat bouillon gaar maken en daarna in dunne reepjes snijden.
11)venkel voor garnituur in dunne reepjes snijden.
12)bij doorgifte de liaison door de soep roeren.deze mag niet meer koken i.v.m. schiften.

Serveertip

Serveer de soep in voorverwarmde borden.
Garnituur van reepjes venkel,reepjes kwartel en kervel toevoegen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van louistinie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top