Humkessoep.

  • Nederlands, Soep
  • > 120 min.

Een oude traditie in Overijssel, die nog steeds in ere gehouden wordt. Humkessoep wordt in de regel als volledeige maaltijd of als hoofdgerecht opgediend.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram runderpoelet - 2 liter water - 1 selderijknol - 2 geraspte aardappelen - 500 gram sperziebonen - zout - 500 gram gare witte bonen (kan ook uit blik) - fijngehakte peterselie - fijngehakte bieslook.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Trek van het vlees een bouillon (1 1/2 UUR).

Bereidingswijze

Voeg er de selderijknol (in kleine dobbelsteentjes gesneden), de geraspte aardappelen, de fijngesneden sperziebonen en wat zout bij. Laat alles koken tot de groente gaar is (ongeveer een half uur). Voeg nu de witte bonen toe en laat alles weer even aan de kook komen en goed doorwarmen. Strooi de fijngehakte peterselie en bieslook er vlak voor het opdienen overheen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wereldkeuken avatar
wereldkeuken

Doorsturen

Home Recepten