1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appeltaart
  5. appeltaart

appeltaart

Door: jpjvdberg

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-04-2000

Ingrediënten 8 personen


3 pond jonagold * 5-6 bolletjes gember in siroop * 150 gram amandelspijs * 100 gram rozijnen * 300 gram bloem * 150 gram basterdsuiker * 4 eieren * 2 ons roomboter.



Een home-made appeltaart, maak ik al veertig jaar. Kinderen en kleinkinderen zijn er dol op.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Appelen schillen en in stukjes snijden, gember in stukjes snijden, rozijnen laten wellen

Bereidingswijze

Meel, suiker, boter en eieren in de foodprocessor mengen tot smeuiig geheel, verdelen over de springvorm, vullen met stukjes appel, stukjes gember en rozijnen en amandelspijs erover verkruimelen. Ongeveer een uur in een oven van 160 gr. bakken.

Serveertip

Met een toef slagroom



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top