Wortelcake

  • Slanke keuken, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-04-2000

1515 Kcal / 6090 KJ (per de hele cake).

Deel dit recept

Ingrediënten
225 gr halvarine
175 gr bloem
1 ei
2 appelen
1 theel geraspte nootmuskaat
1 theel speculaaskruiden
175 gr wortelen, geschild en geraspt
gemalen 'zoetjes' naar smaak
het wit van 2 eieren, stijfgeklopt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 35 minuten

Bereidingswijze

1. Doe de halvarine, bloem en ei in een kom en klop alles goed door elkaar.

2. Rasp de appelen boven de kom, voeg de specerijen en geraspte wortel eraan toe en roer alles goed doorelkaar.

3. Strooi de gemalen 'zoetjes' over het mengsel en proef af en toe om te controleren of het zoet genoeg is geworden.

4. Schep de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het cakemengsel.

5. Doe het beslag in een cakevorm (inhoud 1 liter) en bak de cake ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven, 190 Gr C, gasovenstand 3 tot 4, of zolang tot een breinaald die u in de cake steekt, er schoon uitkomt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

misshannibal avatar
misshannibal 14-03-2009

Hij zit in de oven, ik ben benieuwd!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten