Stamppot van sla, raapstelen en paddestoel

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-04-2000

Frisse (vegetarische) stamppot. Tip voor de niet-vegetariers: lekker met gegrilde kip. Uiteraard kunnen de cantharellen in het recept vervangen worden door andere paddestoelen, maar de heerlijke kruidige smaak van cantharellen maakt deze stamppot tot een lekkernij; probeer ze te krijgen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen, zout, 4 sjalotten, 2 bosjes raapstelen, 1 krop ijsbergsla, plm. 200 g (kastanje)champignons, plm. 200 g cantharellen, 50 g boter, mespunt nootmuskaat, versgemalen peper, 2 el zonnebloemolie, 150 g oude kaas (in blokjes)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen en kook ze gaar in weinig water met zout.
Pel en snipper intussen de sjalotten. Maak de raapsteeltjes en de ijsbergsla schoon en snijd ze in reepjes. Borstel de paddestoelen en snijd ze eveneens in reepjes.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de boter erdoor tot een smeuige puree ontstaat. Breng de puree op smaak met nootmuskaat en peper en houd hem warm.
Verhit de olie en smoor de sjalotjes zacht en glazig. Voeg de paddestoelen toe en bak ze ca. 3 minuten mee. Schep dit mengsel samen met de kaasblokjes, de raapsteeltjes en de sla door de aardappelpuree en warm het geheel nog even goed door.
Direct serveren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten