Gevulde Kalfsfricandeau
- Frans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 sjalotjes - 150 g champignons - 100 g boter - 1 eidooier - 2 el paneermeel - zout - peper - 2 elbieslook - 3 el peterselie - ? pakje Monchou - 50 g geraspte oude kaas - 1 kg kalfsfricandeau (of
varkensfricandeau) - 1? dl droge witte wijn - 1 el ketjap manis - 2 el ma?zena - 1 bekertje creme
fraiche
Voorbereiding
sjalotjes snipperen. Champignons fijnhakken. Sjalotjes en champignons in 25 g boter 4
minuten bakken tot het vocht verdampt is. Laten afkoelen. Bieslook en peterselie fijnknippen. Monchou
verkruimelen. In kom doen: champignons, sjalotjes, eidooier, paneermeel, zout, peper,
bieslook-peterseliemengsel, oude kaas en Monchou. Met vork goed door elkaar mengen.
Met scherp mes het vlees diep insnijden, zodat een zak ontstaat. Of laat dit door de slager doen, wel
zo gemakkelijk. Kruidenmengsel erin stoppen. Opening met stevig garen of cocktailprikkers dichtmaken.
Tot zover kan dit gerecht worden voorbereid. Je kan ook het vlees alvast aanbraden en ? 40 minuten
laten stoven.
Bereidingswijze
vlees inwrijven met zout en peper. In braadpan in 75 g boter vlees rondom bruinbakken.
Witte wijn erbij schenken. Met deksel op pan vlees in ? 1 uur zachtjes gaar stoven, af en toe keren.
Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakken en laten rusten. Aan het achtergebleven
stoofvocht ketjap en 1 dl water toevoegen. Al roerende de aanbaksels losroeren en aan de kook
brengen. Ma?zena met 2 el witte wijn of water losroeren en toevoegen en iets laten binden. Creme
fraiche erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Vlees in plakken snijden en op (warme) schaal leggen. Beetje saus erover schenken en de rest van de
saus in een (warme) sauskom doen.