Gerookte Zalm Met Noilly Pratsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 moten zalm - 2 dl visbouillon - 1 dl Noilly Prat - 1? dl room - 100 g ijskoude boter in blokjes -
zout - peper - rookoven - houtmot
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De visbouillon en de Noilly Prat tot 1/3 laten inkoken. De room toevoegen en iets laten inkoken tot de
saus wat indikt. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt wegzetten.
De houtmot in de rookoven doen en het rooster bekleden met aluminiumfolie en prik gaatjes in de
folie.

Bereidingswijze


De zalm op ingevet folie op het rooster in de rookoven leggen. Zet de rookoven op half hoog vuur op
2 pitten. Als het begint te roken deksel sluiten. De vis in ? 20 minuten gaar laten worden. Intussen
de saus zachtjes verwarmen. Vlak voor opdienen van het vuur af de klontjes boter er een voor een met
een garde doorroeren. Op smaak brengen met zout en peper. Saus mag niet meer koken!

Op ieder bord wat saus scheppen en een moot zalm erop leggen. Rest van saus overdoen in sauskom.

Laatste reacties

andrea avatar
andrea 05-01-2003

Uiteindelijk is het er toch van gekomen en het was in een woord verrukkelijk. Wij hebben er groene aspergetips bij gegeten en dat was een perfecte combinatie zeker mer een glas droge Spaanse rose. Werkelijk aan te bevelen!!!!

andrea avatar
andrea 30-04-2002

Ik heb je recept meegenomen. Sinds deze week in bezit van rookoven vandaar. Je hoort nog wat we er van hebben gevonden.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten