1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Aspergesalade En Pesto-Aardappelen Uit Piemonte

Aspergesalade En Pesto-Aardappelen Uit Piemonte

  • Italiaans, Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-04-2000

Ingrediënten 2 personen


2 middelgrote ongeschilde vastkokende aardappelen
zout, peper
500 gr groene asperges
50 gr plakjes bacon
100 gr parmaham in reepjes
100 gr pastrami in reepjes
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
6 eetlepels olie
2 eetlepels (balsamico-)azijn
1 theelepel grove mosterd
1 gepelde tomaat (uit blik) of 1 ontvelde fijngesneden tomaat
200 gr gemengde sla met rucola
2 eetlepels verse roomkaas
1 eetlepel pesto



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Kook de aardappelen in water met zout in circa 20 minuten gaar.
- Kook de asperges in ruim kokend water met zout in circa 15 minuten gaar.
- Bak de bacon in een droge koekepan krokant en verkruimel de plakjes.
- Snijd de asperges in vieren en meng ze met de ham, pastrami en bacon.
- Bewaar 1/3 deel van het aspergemengsel voor Milanese asperge-risotto met Parmezaanse kaas.
- Roer een dressing van de olie, azijn, mosterd, tomaat, zout en peper.
- Verdeel de sla over 2 bordjes, verdeel er het aspergemengsel over, besprenkel met de dressing en bestrooi met pijnboompitten.
- Roer de roomkaas met de pesto los en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de aardappelen kruislings in, verdeel er het roomkaasmengsel over en leg ze naast de salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top